Cu ce va putem ajuta?

+40 332 228 128

(9:00–15:00)

Meniu

Cum să alegeți un troler de călătorie

Așteptați cu nerăbdare o vacanță, o călătorie de afaceri sau un sejur de weekend în străinătate? Înainte de a pleca, trebuie să aranjați toate cele necesare. Asta include și împachetarea obiectelor personale pentru călătorie. Daca vreți să călătoriți confortabil, atunci bagajele de calitate vă vor ușura cu siguranță transportul. Există destul de mulți factori și parametri în funcție de care oamenii aleg un troler sau o geantă de călătorie. Nu sunteți sigur pe ce să vă axați atunci când alegeți? Vă vom sfătui cum să alegeți un bagaj care să corespundă nevoilor dvs. specifice.

Puteți obține trolere ieftine cu 235 lei, dar cele cu adevărat calitative costă de cel puțin două până la trei ori mai mult conform rezultatelor testelor independente. Este însă o investiție care cu siguranță va da roade. În oferta noastră puteți găsi trolere textile și trolere din polipropilenă excelent prelucrate ale brandurilor atestate – Travelite, Titan, Heys, IMPACKT și Enrico Benetti.

Utilizarea trolerului

Prima întrebare pe care ar trebui să v-o puneți atunci când alegi bagajele este în primul rând: „La ce îmi va folosi trolerul meu?"

 • Pentru o vacanță relaxantă sau pentru călătorii de afaceri mai lungi sau repetate asigurați-vă că alegeți un troler.
 • Pentru avion vă recomandăm de preferat un troler, în cazul în care faceți check-in, rigid.
 • Pentru o vacanță activă sau o tabără de antrenament, în care veți despacheta și pune lucrurile înapoi în bagaj de multe ori, este mai bine să alegeți o geantă de călătorie pe roți datorită manevrării și o capacitate mai bună de pliere.

Design și dimensiuni

Travelite Skaii S,M,LEste o idee bună să alegeți dimensiunea bagajului dvs. nu doar în funcție de propriile cerințe de spațiu. Pentru ca manevrarea valizei să fie cât mai confortabilă, este indicat să țineți cont și de înălțimea și forța dvs. Trolerele sunt fabricate în mod normal în 3 dimensiuni:

 • S (small = mic)
 • M (medium = mediu)
 • L (large = mare)

Pentru drumuri și călătorii mai scurte, este ideal să alegeți o așa-numită troler de cabină pentru avion, care ca dimensiuni îndeplinește cerințele companiilor aeriene pentru transportul bagajului de mână. 

Înălțimea unei astfel de valize nu trebuie să depășească 55 cm. Lățimea maximă admisă este de obicei de 40 cm și adâncimea de 20 cm. Puteți afla mai multe despre dimensiunile bagajelor de mână pe site-ul companiei dvs. aeriene.

Pentru o vacanță in familie sau o călătorie de afaceri de mai multe zile, este necesar sa luați în considerare achiziționarea unui troler mai mare, ideal cu dimensiunea M sau L (înălțime de la 60 la 80 cm). Unele valize au și opțiunea de a extinde volumul (așa-numitul sistem de expansiune). Daca aveți în timpul călătoriei o problemă cu spațiul insuficient, fie din cauza achiziționării de haine sau suveniruri voluminoase, atunci cu siguranță veți aprecia acest sistem.

Travelite Miigo S

Caracteristicile standard ale bagajelor funcționale includ:

 • mâner telescopic ajustabil
 • 2 sau 4 roti
 • mâner
 • separator interior din material textil
 • curele de siguranță
 • buzunare interioare

Puteți găsi trolere dotate cu compartiment pentru laptop într-o categorie separată.

Material

Materialul din care este confecționat trolerul joaca și el un rol important în alegerea bagajului ideal. Acest lucru, printre altele, afectează direct greutatea bagajului. În ceea ce privește materialele, piața trolerelor nu este deosebit de diversă. Producătorii oferă de obicei:

Trolerele din material textil pot atrage atenția în special prin greutatea lor ușoară. Au două buzunare frontale, cu fermoar Pot fi adesea „umflate” prin deschiderea fermoarului aflat pe circumferința lor, pentru a crește spațiul de depozitare. Trolerele din material textil nu sunt, în general, recomandate pentru transportul lucrurilor fragile – în acest scop, este mai bine să cumpărați un troler rigid, care vă va proteja încărcătura nu doar de impact, ci și de ploaie și umiditate.

Trolerele din aluminiu, pe de altă parte, îndeplinesc cerințele exigente de durabilitate și eleganță. Ele pot fi mai predispuse la zgârieturi, dar acest lucru nu împiedică utilitatea lor.

Geamantanele troler din piele sunt mai degrabă o excepție pe piața noastră. Deși pielea este un material rezistent, este foarte solicitant în ceea ce privește îngrijirea, motiv pentru care trolerele din piele sunt de multe ori mai scumpe și rămân mai mult o chestiune de lux și imagine.

Puteți afla mai multe în articolul despre materialele trolerelor de călătorie.

Design

Heys BrittoDesignul este un parametru foarte subiectiv iar aici se aplica cel mai bine zicala: „Câți oameni – atâtea gusturi.” De aceea producătorii de bagaje oferă o gamă întreagă de modele și opțiuni de culoare diferite, din care fiecare să poată alege. În general, vom plăti mai mult pentru un troler modern și realizat cu gust, cu elemente elegante, decât dacă alegem bagaje mai tradiționale, cu forme clasice și un design mai simplu.

Dacă doriți ca trolerul dvs. să fie și un accesoriu la modă, merită să luați în considerare nu numai culoarea, ci și dimensiunea și stilul imprimării, inclusiv stratul de finisaj al suprafeței – trolerele pot fi fie lucioase sau mate.

Printre bagajele cu adevărat moderne și originale se numără trolerele brandului Heys.

Dotări funcționale

Bagajele diferitelor branduri au diferite funcții. Când alegeți, vă recomandăm să vă axați și asupra lor.

 • Roțile sunt produse, în funcție de linia de produse, în diferite dimensiuni și din diferite tipuri de plastic. Roțile cauciucate permit o călătorie silențioasă, roțile din plastic sunt mai rezistente dar pot fi puțin mai zgomotoase, mai ales pe terenuri denivelate. Dimensiunea roților afectează și manevrabilitatea. În general, cu cât roțile sunt mai mari, cu atât călătoria este mai confortabilă. În plus, există un interes din ce în ce mai mare pentru trolerele cu patru roți în special pentru că manevrarea lor este foarte ușoară chiar și în timpul deplasărilor lungi. Puteți transporta valiza pe lângă dvs., în loc să o târâți după dvs. în timpul mersului.
 • Lacătul face parte în prezent din echipamentul de bază al unui troler. Cu toate acestea, pot exista modele la ofertă care nu sunt echipate cu el. Pentru călătoriile frecvente în SUA, Canada sau Marea Britanie, vă recomandăm să alegeți doar valize care au un lacăt TSA cu cod special, cu care puteți preveni deteriorarea nedorită a valizei în timpul controlului aeroportului.
 • Mânerul extensibil/telescopic este de obicei realizat din aluminiu rezistent, astfel încât să nu îngreuneze. Poate fi încorporat fie în interiorul trolerului, fie încorporat doar pe spatele trolerului (ca un dispozitiv extern). Amplasarea externă nu ocupă spațiu de depozitare, așa că oferă mai mult spațiu pentru lucrurile dvs.
 • Mânerele sunt folosite de regulă la manipularea deasă a trolerului. Ar trebui să vă intereseze modul în care sunt proiectate și din ce material sunt făcute. Dacă au finisaj antiderapant, dacă sunt telescopice sau dacă sunt înșurubate ferm din interior.
 • Buzunarele externe și interne sunt o necesitate absolută pentru mulți clienți. Dacă sunteți obișnuit să călătoriți cu un singur bagaj, veți aprecia cu siguranță posibilitatea de a avea la îndemână, în caz de nevoie, actele de călătorie, agenda, telefonul mobil sau portofelul.
 • Eticheta pentru numele face călătoria mai ușoară și ascunde discret datele sensibile pe care nu doriți să le arătați. Dacă nu face parte din troler, puteți achiziționa separat o etichetă pentru numele.

Puteți găsi cu ușurință bagaje cu aceste accesorii în e-shopul nostru folosind motorul de căutare – dacă nu le găsiți, nu ezitați să ne contactați, vom fi bucuroși să vă răspundem la întrebări.

Verificări la aeroport

Înainte de a achiziționa un bagaj nou, este bine să cunoașteți reglementările de securitate ale aeroporturilor referitoare la mărimea, greutatea și încuietorile trolerelor. Majoritatea companiilor aeriene au o limită de dimensiune pentru bagajele de mână stabilită la următoarele dimensiuni maxime: 55 x 40 x 20 cm (În L x l x Î).

Travelite Next SÎn ceea ce privește bagajele de cală, este desigur posibil să transportați trolere mai mari în compartimentul pentru bagaje, dar este necesar să verificați greutatea bagajului, pentru ca acesta să se încadreze în limita de greutate a companiei cu care zburați.

Dacă călătoriți în SUA, Canada sau Marea Britanie, este posibil să întâlniți o verificare detaliată a bagajelor, la fel ca în aeroporturile și terminalele internaționale. Serviciul de securitate al aeroportului are dreptul de a verifica conținutul oricărui bagaj. În cazul în care trolerul este încuiat, este permisă și folosirea forței, adică ruperea lacătului. Pentru a evita deteriorarea inutilă a valizei, se recomandă utilizarea unui lacăt TSA. Datorită acesteia, lucrătorul de control al aeroportului (agent TSA) vă poate deschide și, după finalizarea controlului, încuia din nou bagajele cu cheia universală disponibilă.

Lacătele TSA integrate sunt astăzi o parte obișnuită a majorității trolerelor oferite în magazinul nostru. Puteți afla mai multe despre tehnologia TSA în articolul despre lacăte TSA.

Produse similare

Akceptujeme karty VISA Akceptujeme karty Mastercard Akceptujeme karty Maestro Akceptujeme Google Pay