Cu ce va putem ajuta?

+40 332 228 128

(9:00–15:00)

Meniu

Materialele trolerului pentru călătorie

Aveți nevoie ca totul să fie bine împachetat atunci când călătoriți, fără să vă obosiți prea mult și să arătați chic în același timp? În acest caz, un troler de călătorie este soluția ideală. În funcție de ocazia la care îl veți folosi, vă puteți face de regulă o idee bună despre mărimea de care veți avea nevoie. Partea dificilă vine atunci când trebuie să vă decideți din ce material va fi confecționat noul dvs. bagaj. De aceea, am pregătit un articol care ar trebui să vă ușureze alegerea.

Travelite Miigo 4w M Copper

Trolere din material textil

Dacă sunteți nou în ceea ce privește călătoriile, probabil că nu ați experimentat farsele hilare pe care vi le pot juca multe dintre companiile aeriene. Acest lucru se referă în special la trolerele din material textil, care sunt mai predispuse la rupere. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să evitați complet aceste trolere. Cu siguranță puteți călători confortabil cu ele în mult alte mijloace de transport.

În ceea ce privește călătoriile cu avionul, un troler din material textil ale cărui dimensiuni îndeplinesc normele IATA poate fi ușor recomandat ca bagaj de cabină - mai ales datorită greutății sale reduse.

Troler din material textil au avantaje incontestabile care le fac să fie ceea ce căutați. Aceste trolere sunt cel mai frecvent fabricate din poliester sau nailon.

  • Poliesterul este mai mult ca sigur cel mai utilizat material sintetic la ora actuală, care este folosit fie individual, fie în amestec cu bumbacul, lâna sau alte fibre pentru producția de îmbrăcăminte, pături și echipamente textile pentru exterior (rucsacuri, corturi, saci de dormit). Este un material rezistent, ușor și durabil, plăcut la atingere și ușor de întreținut. Este și foarte rezistent la efectele luminii soarelui, nu se șifonează și absoarbe doar o mică parte din umezeală, de aceea nu se impregnează atât de mult și se usucă rapid atunci când este umed.

 

  • Din perspectiva diferitelor metode de țesut și a numărului de mănunchiuri de fibre, putem distinge alte câteva tipuri de poliester. Cea mai cunoscută este Polyester Dobby, care este o țesătură realizată pe o așa-numită presă de tricotat care poate dilata și țese un număr mai mare de fibre. Datorită acestui proces, pe țesătură sunt create modele, iar materialul este mai rezistent decât poliesterul obișnuit datorită structurii sale.

 

  • Nailonul este al doilea cel mai utilizat material sintetic, care se caracterizează printr-o durată de viață un pic mai lungă, flexibilitate și rezistență mai mare la abraziune, în comparație cu poliesterul. La utilizarea pe termen lung, suprafața sa nu se freacă și nu formează cute. Rezistența sa la apă este mai mare decât cea a poliesterului, așadar este aproape impermeabil. Culoarea sa nu este la fel de rezistentă ca cea a poliesterului, aceasta se poate estompa ușor după o utilizare prelungită. Datorită greutății sale reduse și rezistenței ridicate la deteriorări mecanice, este utilizat mai frecvent în producția industrială și se încadrează printre cele mai scumpe materiale.

Care sunt avantajele și dezavantajele unui troler din material textil?

Trolerele din material textil sunt foarte ușoare și tind să fie echipate în partea frontală cu buzunare exterioare, fapt pentru care au un plus în comparație cu cele din alte materiale. Datorită acestora, veți avea în permanență o imagine de ansamblu perfectă a tuturor obiectelor mici și chiar și a actelor de călătorie. Aproape toate trolerele din material textil au și un compartiment pentru cămăși și curele de fixare în interior.

La majoritatea modelelor, volumul poate fi mărit prin desfacerea fermoarului perimetral al dispozitivului de expansiune, așa că volumul trolerului este adaptat în mod optim la nevoile dvs. Trolerele din material textil sunt fabricate fie cu două, fie cu patru roți. Trolerele cu două roți (2w) au un volum mai mare și se transportă trăgându-le după dvs., în timp ce trolerele cu patru roți (4w) pot fi transportate comod paralel cu dvs. Un alt avantaj este prețul mai mic, decât cel la care se găsesc de obicei trolerele rigide. Iar dacă vă faceți griji că un troler din material textil nu vă va reprezenta suficient de bine, lăsați grijile la o parte! Cu ajutorul trolerelor din material textil moderne veți arăta mai mult decât elegant!

Dacă călătoriți doar cu un troler de cală, atunci nu este sigur să transportați în trolerele din material textil obiecte fragile sau obiecte ce ar putea fi deteriorate prin compresia bagajelor. Materialul textil este mai puțin rezistent la marginile ascuțite, la impact și la manipulare dură. În plus, absoarbe și mai mult mirosurile și se poate uda mai repede în cazul unei ploi puternice, cu excepția cazului în care trolerele sunt confecționate din material hidrofug. Întreținerea acestora este și ea un pic mai solicitantă. În cele mai multe cazuri, textilele pot fi curățate folosind un burete cu apă și un săpun delicat.

În gama noastră puteți găsi trolere din material textil Travelite și Enrico Benetti.

Trolerele rigide

Heys Xtrak M Cobalt blue

Trolerele rigide sunt cel mai adesea confecționate din plastic sau din aluminiu. Cu excepția modelelor cu un buzunar frontal rabatabil pentru laptop, acestea nu au buzunare exterioare pentru lucruri esențiale și cele mai multe sunt disponibile doar cu patru roți.

Aceste trolere sunt mult mai rezistente la impact și suprafața lor nu se va uda. În timpul transferului spre sau din avion, puteți fi siguri, chiar și în caz de ploaie puternică, că lucrurile dvs. vor rămâne uscate. Trolerele rigide sunt și foarte practice în ceea ce privește întreținerea - trebuie doar să le ștergeți suprafața cu o cârpă umedă.

Trolerele din aluminiu sunt rezistente la influențele externe și rezistă cu adevărat mult timp.

În magazinul nostru puteți găsi o gamă completă de trolere rigide. Vă recomandăm binecunoscutele branduri Travelite, Titan, IMPACKT și Heys, care, prin modelele lor frumoase, sunt atemporale și moderne în același timp.

Travelite Vector M Coral

Cum arată în interior un troler rigid?

Cele mai multe trolere au un compartiment interior despărțit de un separator din material textil cu ajutorul unui fermoar. Unele modele au două separatoare, care creează două compartimente complet separate în interiorul trolerului. Astfel, vă puteți depozita toate obiectele în mod clar și sistematic. Buzunarele interioare vă vor ajuta și ele cu organizarea. În plus, în compartimentul principal puteți găsi curele de fixare, care păstrează hainele împachetate la locul lor și previn obiectele mai mici să se împrăștie în compartimentul trolerului.

În ceea ce privește alte inovații, sistemul de ambalare unic patentat Smart Access de la Heys poate fi considerat cu adevărat revoluționar din prisma designul-ului funcțional. În afară de împachetarea pe ambele părți, acesta oferă clienților și o modalitate de a ambala convenabil și eficient toate lucrurile esențiale fără a deschide întregul troler - prin accesarea compartimentului principal prin buzunarul frontal cu clapă.

Trolerele rigide au o greutate mai mare în comparație cu versiunile textile și un volum exact, limitat de carcasa rigidă. Totuși există o serie de modele cu diferite dimensiuni, al căror volum poate fi mărit și mai mult prin desfacerea fermoarului perimetral - așa-numitul sistem de expansiune.

Niciun plastic nu e ca plasticul

Trolerele rigide sunt confecționate din diferite tipuri de plastic, fiecare cu propriile caracteristici.

  • ABS (acrilonitril butadien-stiren) este un copolimer robust, solid, rezistent la schimbările de temperatură și la deteriorări mecanice. Iar dacă are o așa-numită structură grosieră tip diamantla suprafață, este chiar mai puțin susceptibilă la zgârieturi vizibile. Avantajul acestui material este prețul său redus și faptul că își păstrează întotdeauna forma. Dezavantajele pot fi flexibilitatea ușor mai redusă și greutatea mai mare.

 

  • Policarbonatul (PC) este un material utilizat la confecționarea sticlei antiglonț sau a sticlei securizate pentru vehicule, a ochelarilor protectori sau a căștilor de protecție. Este mai ușor, mai rezistent la temperaturi, dar, spre deosebire de ABS, este și mai flexibil la îndoire. Acest lucru îl face mai rezistent la deteriorările mecanice. Materialele ABS și PC sunt adesea combinate pentru a obține un raport optim preț/performanță. Astfel sunt fabricate trolere solide și flexibile în același timp, fiind rezistente la impact și la zgârieturi vizibile pe suprafața lor rigidă.

 

  • Polipropilena (PP) este unul dintre cele mai utilizate materiale plastice din prezent. Este mai flexibil și mai ușor decât policarbonatul sau ABS-ul, ceea ce îl face un material potrivit pentru cei care caută bagaje rigide cât mai ușoare posibil, cu o rezistență și o longevitate ridicate. Un tip special de material PP este Duraflex - un material flexibil, ușor și extrem de rezistent, care este, de exemplu, mândria trolerelor Heys și care poate rezista la sarcini excesive.

Travelite Skaii 2w S Hybrid

Trolerele hibrid

Un tip de bagaje complet unice sunt trolerele hibride, care combină caracteristicile ambelor tipuri de trolere. Partea din spate este confecționată de cele mai multe ori din plastic solid, iar partea din față din material textil. Din acest motiv, vă puteți bucura de rezistența și siguranța trolerului rigid și simplitatea împachetării caracteristică bagajelor din material textil, care include și o multitudine de buzunare externe și interne pentru tot ceea ce trebuie să aveți la îndemână în călătorii.

Am reușit să vă răspundem la majoritatea întrebărilor legate de alegerea materialului pentru troler? Dacă aveți ale întrebări, vă rugăm să ne contactați la. Vă vom ajuta cu plăcere.

Produse similare

Akceptujeme karty VISA Akceptujeme karty Mastercard Akceptujeme karty Maestro Akceptujeme Google Pay